Si želiš postati vaditeljica?

POSTANI ČASTNA ČLANICA ALI VADITELJICA

Delo vaditeljice

Za vse bivše tekmovalke in športnice ritmične gimnastike, ki si želijo prenesti znanja na mlajše generacije odpiramo vrata našega društva, da se nam pridružijo. Smo mlad ambiciozen kolektiv, kjer se individualno spaja s kolektivnim. Skupaj si postavljamo nove športne izzive in dosegamo neprecenljive športne rezultate.

Za več informacij ali prijavo k delu smo na voljo: info@spicka.si.

POSTANI ČASTNA ČLANICA   – Rastem iz deklice v vaditeljico

Si želiš postati vaditeljica in se ti zdi pot do tja zelo dolga in naporna? Sploh ni tako.

Na začetku je zelo pomembno predvsem to, da redno in zavzeto obiskuješ  treninge. Seveda moraš vedno priti primerno oblečena in s spetimi lasmi. S tem pokažeš svoje navdušenje nad ritmično gimnastiko in spoštovanje do vaditeljice. Skozi osnovno šolo moraš vztrajno vaditi, uživati ob tem in nadgrajevati svoje znanje na treningih. Za tvoja leta vadbe prejmeš tudi priznanja vztrajnosti. Za 3 leta vadbe – bronasto medaljo, za 5 let vadbe – srebrno in za 7 let vadbe – zlato medaljo. V devetem razredu pa te čaka največje priznanje: pokal in naziv častne članice kluba.

To priznanje je obenem tudi povabilo, da se nam pridružiš v naših vrstah. Najprej postaneš pomočnica vaditeljice in se uvajaš v delo v začetnih skupinah. Tvoja naloga je, da se na treningih od izkušenejših vaditeljic učiš vodenja vadbe. Tvoje delo na treningih je, da opravljaš naloge vaditeljice pomočnice. Vodiš ogrevanje, pripravljaš zanimive igre, pomagaš pri učenju novih ritmičnih težin in rokovanj…

Ko pridobiš dovolj osnovnih izkušnj, se nato še uradno usposobiš za naziv vaditelja in trenerja ritmične gimnastike ter pričneš s samostojnim vaditeljskim delom.

Ali si vedela:

  • da je večina vaditeljic, prav tako kot ti trenirale v našem društvu in nosile enak dres z bleščicami kot ti;
  • da so se letos društvu pridružile 4 čisto nove pomočnice;
  • da se je naša bivša vaditeljica udeležila svetovnega prvenstva v estetski gimnastiki;
  • da nekatere vaditeljice še vedno trenirajo za svoje veselje;
  • da vsako leto v klubu izbiramo naj vaditeljico leta
  • da v klubu uporabljamo izraz vaditeljica za vse vodnice vadbe, tudi za trenerke, saj nam je beseda vaditeljica prirastla k srcu; me namreč raje vadimo kot treniramo.

Če te to delo zanima to namigni svoji vaditeljici ali nam piši na info@spicka.si.  Zelo te bomo vesele!